Almás - fahéjas fordított sütemény
sponsored links
Újra felütöttem Rachel Allen szakácskönyvét, és ez a desszert pont az volt, amit kerestem.
Kellemes, vasárnapi ebéd utáni finomság. Nem kell vele fél napot görcsölni a konyhában, gyorsan összerakható és szerintem elronthatatlan! Kell ennél több?
Hozzávalók:
50 g vaj, 250 g barnacukor, 5 alma, 200 g simaliszt 1 tk. sütõpor, fél tk. só, negyed tk. szódabikarbóna, 1 púpos tk. õrölt fahéj, 2 tojás, 2 dl író vagy kefír, 75 ml étolaj
A sütõt elõmelegítjük 180 fokra.
Az almákat hámozzuk meg, magházukat szedjük ki és vágjuk fel kb. 5 mm-es szeletekre.
A vajat egy sütõálló serpenyõben (kb. 25 cm) olvasszuk fel, a cukor felét adjuk hozzá és alacsony lángon 2 percig fõzzük.
Hozzáadjuk az almát, szépen elegyengetjük, majd levesszük a tûzrõl és ...