Almás-diós sült camembert
sponsored links
A sütni-fõzni nem tudóknak, elfoglaltaknak, fáradtaknak, lustálkodni vágyóknak ideális receptje, emellett meg olyan finom, hogy a kicsit is hozzá nem értõk gondolhatják rólunk, hogy micsoda jóízlésû és tehetséges szakácsok vagyunk. Sokan a fokhagymával tûzdélt változatot csinálják ebbõl, de szerintem egy jó sajt elég brutál ízû egyébként is, ezért inkább a hidegen is passzoló alma-dió kombóra szavaztam. Ha van sok kicsi, egyszemélyes, de sajtméretû hõálló tálkánk, akkor abban a legjobb sütõbe tenni, ekkor a legegyszerûbb tálalni is, és egyszemélyes fondüként kezelhetõ - arra kell vigyázni, hogy a külsõ kéreg ne sérüljön, mert akkor odakaphat az edényhez a kifolyó belseje. Ha pedig a ráöntött konyak mellett, amikor a sütõbõl kivesszük, merõkanálban melegítünk is még kicsit, a merõkanalat a láng felett megbillentve meggyújtjuk az alkoholt és a sajtra öntjük, egyenesen varázslónak fogunk látszani kiskorú hozzátartozóink szemében. Akik ennek ellenére és ezek után is, és nem is az alkohol miatt képesek mégis inkább rántott sajtra szavazni, lehetõleg trappistából, anya :)
Hozzávalók: (4 személyre) ...