Almás-diós szelet
sponsored links
Éppen süteményt kerestem a csülkös bab után, amikor megláttam Évánál ezt a sütit. Nagyon megörültem neki, és mivel minden hozzávaló volt otthon, mindjárt meg is sütöttem. Kisebb változtatásokkal, kétszeres adagot készítettem, és nem tettem rá csokit. NAGYON FINOM!
Hozzávalók:20 dkg kristálycukor
2 tojás
2 csomag vaníliás cukor
60 dkg reszelt alma
30 dkg rétesliszt
20 dkg darált dió
1.5 csomag sütõpor
1 evõkanál rum
1 mokkáskanál õrölt fahéj
Elkészítés:
A tojást a cukorral alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütõporral elkevert lisztet és a többi hozzávalót. Közepes, sütõpapírral bélelt tepsiben 200 fokra elõmelegített sütõben sütjük tûzpróbáig. A sütõpor azért 1.5 csomag, mert két megkezdett csomaggal találtam. Valami kis adag kekszbe használhatta a másik konyhatündér. :)