Almás, diós-kakaós piskóta
sponsored links
Szeretem az ilyen egyszerû és finom sütiket. Gyorsan ki lehet mérni, csupán egy bögrére van szükségünk, összekeverni, almát pucolni, darabolni és már mehet is a sütõbe. Tényleg nagyon jó lett, imádom a diót és az almát együtt, nah meg a kakaó. Magáért a csokoládéért soha nem voltam odáig, de a kakaóért... vagy a csoki a süti tetején... bármikor jöhet. Hát a képekkel nem dicsekedek, ez amolyan gyorsan pár perc alatt készült, szóval meg is látszik rajta, de meg kellett osztanom veletek a receptet. Kép nélkül meg nem az igazi.
Hozzávalók (20x25 cm formához):
3 tojás
1 bögre nyírfacukor
1/2 bögre olaj
1/2 bögre joghurt
1 teáskanál vanília kivonat
1 bögre fehér liszt
1 bögre teljes kiõrlésû liszt
1 evõkanál holland kakaó
1 teáskanál õrölt fahéj
1 teáskanál sütõpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
4 alma
1 bögre darabolt dió
tetejére:
10 dkg étcsokoládé
50 ml tejszín
1 evõkanál vaj
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk az olajat, a joghurtot és a vaníliakivonatot. A liszteket kimérjük, elvegyítjük benne a kakaóport, a fahéjat, a sütõport és a szódabikarbónát, majd a tojásos keverékhez adjuk. Az almát meghámozzuk, apró kockára daraboljuk és a dióval együtt a tésztába forgatjuk. Sütõpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk, elsimítjuk, majd elõmelegített 180 fokos sütõbe kb. 50 perc alatt készre sütjük. (Tûpróba) Amennyiben nagyon pirulna a teteje, félidõnél érdemes alufóliával letakarni. Miután megsült, kiemeljük, lehúzzuk a sütõpapírt és rácsra helyezzük. A csokoládét gõz felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat és a tejszínt, majd a kihûlt piskótára simítjuk.