Almás datolyagolyók
sponsored links
Olyan jól sikerültek a legutóbbi Blogkóstolóra a nyers datolyagolyók, hogy ismét elkészítettük, csak egy kicsit tovább módosítva az összetételét, ezúttal almát & mandulát is tettem bele, és nagyon jó lett! ;)
A recept: (kb. 20 db)
- 10 dkg datolya - beáztatva
- 5 dkg aszalt sárgabarack - beáztatva
- 5 dkg aszalt szilva
- 1 marék mandula - durvára darálva
- 1 dl zabpehely
- 1 alma - lereszelve
- 5-5 dkg fekete & fehér szezámmag - a golyókat ebbe hempergetjük ;)
A datolyát és a barackot beáztatjuk néhány órára annyi vízbe, ami éppen ellepi.
Amikor egy kicsit megpuhultak - 1-2 óra elég neki :P -, akkor a levével együtt összedaráljuk a többi hozzávalóval, majd egy kicsit állni hagyjuk, hogy jól formázható állagot kapjunk.
Kis golyókat formázunk belõle, és az összekevert szezámmagba forgatjuk.
Nagyon finom vendégváró csemege lehet belõle! ;)
Tipp:
Szezámmag helyett forgathatjuk kókuszreszelékbe vagy durvára tört mogyoróba is! ;)