Almás datolyagolyók

2014-05-30

sponsored links

Olyan jól sikerültek a legutóbbi Blogkóstolóra a nyers datolyagolyók, hogy ismét elkészítettük, csak egy kicsit tovább módosítva az összetételét, ezúttal almát & mandulát is tettem bele, és nagyon jó lett! ;)

A recept: (kb. 20 db)datolyagolyók tarka2.jpg

  • 10 dkg datolya - beáztatva
  • 5 dkg aszalt sárgabarack - beáztatva
  • 5 dkg aszalt szilva
  • 1 marék mandula - durvára darálva
  • 1 dl zabpehely
  • 1 alma - lereszelve
  • 5-5 dkg fekete & fehér szezámmag - a golyókat ebbe hempergetjük ;)

A datolyát és a barackot beáztatjuk néhány órára annyi vízbe, ami éppen ellepi. 
Amikor egy kicsit megpuhultak - 1-2 óra elég neki :P -, akkor a levével együtt összedaráljuk a többi hozzávalóval, majd egy kicsit állni hagyjuk, hogy jól formázható állagot kapjunk. 
Kis golyókat formázunk belõle, és az összekevert szezámmagba forgatjuk. 

Nagyon finom vendégváró csemege lehet belõle! ;)

Tipp:

Szezámmag helyett forgathatjuk kókuszreszelékbe vagy durvára tört mogyoróba is! ;)

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... feherfalat.blog.hu/2014/05/30/almas_d...

sponsored links

Keres?s