Almás céklamártás
sponsored links
Az egerági startprogramban többek között céklát is termelnek. Tegnap a helyi kis piacon vettem kettõt. Igen, kettõt, mert fél kiló egy-egy gumó. Ilyen nagyra nõttek. Ez adta az ötletet, hogy valami olyasmit készítsek belõle, ahol úgy kezdem, hogy összeaprítom a céklát, mert ki tudja, hogy sülne-fõne át egy ilyen nagy répa. Császárvéget sütöttem ebédre, így ehhez azt gondoltam,hogy valami gyümölcsös variáció jó lenne, alma volt itthon, ezzel kombináltam. Így született meg ez a mártás.
Hozzávalók: 50 dkg cékla, 50 dkg alma, 5 dkg vaj, 2 kiskanál só, 5 dl víz, 1 evõkanál méz, 1 dl gyümölcsecet (ízlés szerint), fél kiskanál õrölt bors, fél kiskanál õrölt fahéj, 1 késhegynyi ...