Almás-csokoládés pitetorta.
sponsored links
Néhány szem alma, egy féltábla fehér csokoládé, és egy omlós-diós pitetészta kombinációjából még nem késõ megsütni ezt a finom pitetortát a délutáni kávé, vagy éppen tea mellé. A csokoládé helyett ízlés szerint marcipánnal is készíthetjük, úgy a töltelék íze garantáltan még sokkal finomabb. Nekem sajnos nem volt itthon marcipán, így fehér csokoládé került a töltelékbe, de így is különösen finomra sikerült. Tálalás elõtt ajánlatos a pitét teljesen kihûteni, hogy a töltelék nehogy melegen szétfolyjon. Persze csakis, ha van türelmünk kivárni azt az idõt, mert nekem sajnos nem volt, és a még kissé langyos pitének egyszerûen nem lehetett ellenállni.
Tészta hozzávalói 24 cm-es piteformához:
15 dkg liszt
10 dkg vaj
5 dkg porcukor
5 dkg darált dió
1 tojássárgája ...