Almás csirketekercs mentás bulgurral
sponsored links
Ezt az ötletet a Csíkszépvízi nõk klubjában hallottam, nagyon megtetszett az ötlet, és el is készítettem. Elárulom, nagyon finom és ötletes párosítás a csirkemell-alma, ebben a formában is. Érdemes elkészíteni!
Almás csirketekercs mentás bulgurral
Hozzávalók: 50 dkg csirkemell, 3-4 alma, fahéj, só, bors, tojás, liszt, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez; a körethez: 15 dkg bulgur, 2 evõkanál friss menta, só.
Elkészítése: A csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk és borsozzuk. Az almát meghámozzuk, lereszeljük és ízlés szerint fahéjjal ízesítjük. Az almát kicsit kicsavarjuk, majd a húsokra teszünk belõle, feltekerjük, fogpiszkálóval összetûzzük és liszt-tojás-zsemlemorzsába panírozzuk. Forró olajban kisütjük. A körethez 2,5 dl vizet felforralunk, megsózzuk, majd a bulgurra öntjük. Rátesszük az edény tetejét, és 20 percig hagyjuk, hogy megszívja magát. Hûlni hagyjuk. Apróra vágott mentával és sóval ízesítjük.