Almás csirkemell
sponsored links
Nem valami hû de milyen különleges recept, hiszen csirkét bármikor eszik az ember, de ha egy ilyent készítenénk az ünnepre, biztos, hogy mindenki megnyalná mind a tíz ujját. És igazából nem is az a lényeg, hoyg ritka és drága hozzávalókból fõzzünk, hanem az, hogy bármit készítünk, az szeretettel legyen telítve, illetve finom és laktató legyen. Nos, ez egy ilyen étel. Jó étvágyat hozzá.
Almás csirkemell
Hozzávalók 2 személyre: 2 fél kicsontozott csirkemell bõrével együtt, só, 1 teáskanál színes szemes bors, 1 teáskanál méz, 2 teáskanál balzsamecet, 3 teáskanál olívaolaj;
továbbá: 4 kisebb hagyma, 3 alma, fahéj, 1 evõkanál méz, 2-3 evõkanál olívaolaj, só.
Elkészítése: A csirkemelleket megszórjuk sóval és mozsárban durvára tört színes borssal. A hagymát meghámozzuk, cikkekre vágjuk és egy hõálló tál aljára terítjük. Megsózzuk, és rászórjuk az esetlegesen megmaradt tört borsot.Erre fektetjük a kifúrt, héjastól hagyott, kb. ujjnyi vastagra szeletelt almát. Megszórjuk kevés fahéjjal, meglocsoljuk a mézzel és az olívaolajjal. Ezután a bepácolt csirkemelldarabokat ráhelyezzük az almaágyra, és megkenjük a méz, balzsamecet és olívaolaj keverékével. Lefedve 200 fokos sütõbe toljuk 30 percre, majd újra megkenjük, és fedõ nélkül további 20-30 percig hagyjuk készülni, miközben 10 percenként átkenegetjük. Ha szeretnénk, valamilyen rizsköretet is adhatunk mellé, de önmagában is finom és laktató.
ÉÍ - 2017/TÉL
ÉÍ - 2017/TÉL