Almás alagút
sponsored links
Ez a süti unokatestvére lehetne a kekszes krémesnek. Csak abban különbõznek egymástól, hogy ebben alma is van.
Hozzávalók 12 szelethez: 24 darab keksz, 6 alma, 750 ml tej, 2 tasak vaníliaízû pudingpor, 2 tojás, 200 g cukor plusz 4 evk., 100 g vaj, 2 evõkanál meggy vagy áztatott mazsola, 2 evk. dió és 1 evk. cukor.
Az almákat meghámozzuk, félbevágjuk, magházukat eltávolítjuk és kevés vízzel és a 4 evk. cukorral fõni tesszük kb. 10 percig. Leszûrjük, kihûtjük, majd a cukros diós meggyes keverékkel betöltjük. Közben elkészítjük a krémet. A tojássárgákat a cukorral habosra kavarjuk, majd a pudingporos tejjel sûrû pépet fõzünk. Még forrón hozzáadjuk a ...
Hozzávalók 12 szelethez: 24 darab keksz, 6 alma, 750 ml tej, 2 tasak vaníliaízû pudingpor, 2 tojás, 200 g cukor plusz 4 evk., 100 g vaj, 2 evõkanál meggy vagy áztatott mazsola, 2 evk. dió és 1 evk. cukor.
Az almákat meghámozzuk, félbevágjuk, magházukat eltávolítjuk és kevés vízzel és a 4 evk. cukorral fõni tesszük kb. 10 percig. Leszûrjük, kihûtjük, majd a cukros diós meggyes keverékkel betöltjük. Közben elkészítjük a krémet. A tojássárgákat a cukorral habosra kavarjuk, majd a pudingporos tejjel sûrû pépet fõzünk. Még forrón hozzáadjuk a ...