ALMÁS ÉS MÁKOS CSAVART
sponsored links
Tegnap este István telefonált, hogy ma reggel hazajön egy villámlátogatásra, vagyis megy is vissza délután. Ilyenkor sütés-fõzés van, hiszen ételhordókban szokott visszavinni Bp-re.
Már régen elmentettem ezt a sütemény receptet. Ma ismét megcsináltam, de még csak most írom be a blogba. Harmadszorra készítettem el de most sikerült a legjobban.
Az eredeti recepthez képest annyit változtattam, hogy én nem szórtam meg zsemlemorzsával a tésztát mielõtt az alma rákerült. Ha szép, friss almát használunk akkor ajánlatos a morzsa, de az én almám most fonnyadt volt szegénykém!!
Nagyon ajánlom mindenkinek aki szereti az almás sütiket.
Ma megpróbáltam mákkal is, és aki szereti a mákosat annak csak azt tudom mondani, hogy süsse meg!
Az élesztõt a langyos tejben felfuttattam.
A többi hozzávalókkal sima tésztát gyúrtam.
Kinyújtottam téglalap alakúra. Ezt gondolatban ketté választottam.
Az almát lereszeltem és összekevertem a cukorral és a fahéjjal. Ezt az almát a tészta egyik részére rápakoltam.
Az tészta üres részét ráhajtottam az almás tésztára. Megnyomkodtam egy kicsit.
Késsel 1-2 cm-es csíkokat vágtam belõle.
Megcsavartam és sütõpapírral kibélelt tepsibe raktam.
Tojással lekentem a tetejét. Elõmelegített gázsütõben, 5-ös fokozaton 15 perc alatt megsütöttem.
Amikor már kezdett hûlni akkor megszórtam porcukorral.
21 db csavart rudacska lett belõle. Istvánnak becsomagoltam több mint a félét, a többi pedig gyorsan elfogyott.
Jó étvágyat!
Már régen elmentettem ezt a sütemény receptet. Ma ismét megcsináltam, de még csak most írom be a blogba. Harmadszorra készítettem el de most sikerült a legjobban.
Az eredeti recepthez képest annyit változtattam, hogy én nem szórtam meg zsemlemorzsával a tésztát mielõtt az alma rákerült. Ha szép, friss almát használunk akkor ajánlatos a morzsa, de az én almám most fonnyadt volt szegénykém!!
Nagyon ajánlom mindenkinek aki szereti az almás sütiket.
Ma megpróbáltam mákkal is, és aki szereti a mákosat annak csak azt tudom mondani, hogy süsse meg!
Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 tojás
10 dkg margarín
4 ek. kristálycukor
2,5 dkg élesztõ
2,5 dl tej
csipet só
4 db alma
2 csapott ek. kristálycukor
fahéj ízlés szerint
1 tojás a tészta lekenéséhez sütés elõtt
Porcukor a kisült süti megszórásához.
Az élesztõt a langyos tejben felfuttattam.
A többi hozzávalókkal sima tésztát gyúrtam.
Kinyújtottam téglalap alakúra. Ezt gondolatban ketté választottam.
Az almát lereszeltem és összekevertem a cukorral és a fahéjjal. Ezt az almát a tészta egyik részére rápakoltam.
Az tészta üres részét ráhajtottam az almás tésztára. Megnyomkodtam egy kicsit.
Késsel 1-2 cm-es csíkokat vágtam belõle.
Tojással lekentem a tetejét. Elõmelegített gázsütõben, 5-ös fokozaton 15 perc alatt megsütöttem.
Amikor már kezdett hûlni akkor megszórtam porcukorral.
Almás csavart |
Mákos és almás |
Mákos csavart |
Mákos csavart porcukrozva |
21 db csavart rudacska lett belõle. Istvánnak becsomagoltam több mint a félét, a többi pedig gyorsan elfogyott.
Jó étvágyat!