ALMÁS ÉS MÁKOS CSAVART

2014-04-12

sponsored links

Tegnap este István telefonált, hogy ma reggel hazajön egy villámlátogatásra, vagyis megy is vissza délután. Ilyenkor sütés-fõzés van, hiszen ételhordókban szokott visszavinni Bp-re.
Már régen elmentettem ezt a sütemény receptet.  Ma ismét megcsináltam, de még csak most írom be a blogba. Harmadszorra készítettem el de most sikerült a legjobban.
Az eredeti recepthez képest annyit változtattam, hogy én nem szórtam meg zsemlemorzsával a tésztát mielõtt az alma rákerült. Ha szép, friss almát használunk akkor ajánlatos a morzsa, de az én almám most fonnyadt volt szegénykém!!

Nagyon ajánlom mindenkinek aki szereti az almás sütiket.

Ma megpróbáltam mákkal is, és aki szereti a mákosat annak csak azt tudom mondani, hogy süsse meg!


Hozzávalók:

50 dkg liszt
1 tojás
10 dkg margarín
4 ek. kristálycukor
2,5 dkg élesztõ
2,5 dl tej
csipet só

4 db alma
2 csapott ek. kristálycukor
fahéj ízlés szerint

1 tojás a tészta lekenéséhez sütés elõtt

Porcukor a kisült süti megszórásához.


Az élesztõt a langyos tejben felfuttattam.
A többi hozzávalókkal sima tésztát gyúrtam.
Kinyújtottam téglalap alakúra. Ezt gondolatban ketté választottam.
Az almát lereszeltem és összekevertem a cukorral és a fahéjjal. Ezt az almát a tészta egyik részére rápakoltam.
Az tészta üres részét ráhajtottam az almás tésztára. Megnyomkodtam egy kicsit.
Késsel 1-2 cm-es csíkokat vágtam belõle.

Megcsavartam és sütõpapírral kibélelt tepsibe raktam.


Tojással lekentem a tetejét. Elõmelegített gázsütõben, 5-ös fokozaton 15 perc alatt megsütöttem.
Amikor már kezdett hûlni akkor megszórtam porcukorral.
Almás csavart

Mákos és almás


Mákos csavart

Mákos csavart porcukrozva


21 db csavart rudacska lett belõle. Istvánnak becsomagoltam több mint a félét, a többi pedig gyorsan elfogyott.

Jó étvágyat!





Folytats a blogon ... piroskonyha.blogspot.com/2014/04/alma...

sponsored links

Keres?s