ALMÁS PUDING, a Váncza projectembõl újra elkészítve
sponsored links
A férjem kérésére készült el újra ez a sütemény a Váncza projectembõl, most teljes adagból.
A linkre kattintva a receptet megtudjátok nézni a projectben.
Már akkor sem értettem miért is nevezte el Váncza József ezt a süteményt almás pudingnak és sajnos a Váncza család tagjai sem tudták megmondani.
A sütemény inkább egy almás pitéhez hasonlít, ami rendkívül puha tésztája miatt kaphatta volna anno a nevét?
A rejtély a névvel kapcsolatban mára sem derült ki, de a süteményt csak ajánlani tudom , mert nagyon gyorsan elkészül és mennyei íze van.
Az egész adag tésztám egy 24 cm-es torta formába lett elég és 4 db közepes almát vágtam fel vékony szeletekre tölteléknek.
Sütési idõ , sütõ függõ! Nálam gáz 3 fokozat elõmelegítve kb 30 perc.
Amikor megpirult a tészta teteje akkor ki is vettem a sütõbõl és hagytam teljesen kihûlni, majd kivettem a formából és porcukorral beszórtam majd kakaóporral díszítettem a pite tetejét.