ALMÁS-MÁKOS GYORS SÜTI
sponsored links
ALMÁS-MÁKOS GYORS SÜTI
A mák nagyon passzol az almához, szeretjük így ezt a párosítást. Keresgettem is mindenféle recept után, hogy valami újdonságot próbáljak ki, de végülis maradtam egy sima bögrés süti recept mellett, melyet egy kicsit átalakítottam és nagyon finom lett a végeredmény. A mák nem nagyon domináns, épp a megfelelõ mennyiség került a tésztába és az alma biztosítja, hogy sokáig finom, puha legyen a süti.
Elõnye, hogy nem lesz sok mosatlan utána, mert egy edényben össze lehet keverni mindent - én pl. csak egy kanalat használtam és már süthetjük is.
HOZZÁVALÓK
1 bögre liszt
1 bögre mák
1 bögre cukor
2 csomag vanilliás cukor
1 tojás
1/2 csomag sütõpor
1 bögre tejfel vagy joghurt
1/2 bögre napraforgó olaj
egy alma reszelve
ELKÉSZÍTÉSE
- Mindent egy edénybe teszünk és géppel jól összekeverjük.
- A tészta akkor jó, ha sûrû, de csöpögtethetõ. Én a fele tésztát õzgerinc formában készítettem el, a másik felét muffin formában. Muffinnál 1,5-2 kanállal teszünk a formákba.
- 180 fokon addig sütjük, míg egy nagyon kicsi színt kap.
A Facebookon itt tudtok hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.