ALMÁS LINZER
sponsored links
Lassan vége a télnek és még nem sütöttem almás linzert.
A jól bevált linzertészta, közötte a cukros, fahéjas párolt alma.
Ezt nem lehet elrontani!!!
30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 db tojás sárgája, 1/2 csomag sütõpor
A tésztát ketté vettem.
Szilikonos sütõpapíron tepsi méretre nyújtottam az egyik tésztát. 20x30
Beletettem a tepsibe, megszórtam darált keksszel.
Rákentem a párolt almát.
70 dkg reszelt alma
10 dkg kristálycukor
Fahéj, ízlés szerint
Az almát a cukorral elkevertem és megpároltam majd fahéjjal ízesítettem.
A másik tésztát is kinyújtottam, ráhelyeztem az almára. Villával megszurkáltam, hogy a sütés közben keletkezõ pára ki tudjon jönni.
180 fokon 35 percig sütöttem.
Facebook oldalamhoz itt csatlakozhattok!
Piroska