ALMÁS LINZER

2018-03-10

sponsored links


Lassan vége a télnek és még nem sütöttem almás linzert.
A jól bevált linzertészta, közötte a cukros, fahéjas párolt alma.
Ezt nem lehet elrontani!!!

30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 db tojás sárgája, 1/2 csomag sütõpor

A tésztát ketté vettem.
Szilikonos sütõpapíron tepsi méretre nyújtottam az egyik tésztát. 20x30
Beletettem a tepsibe, megszórtam darált keksszel.
Rákentem a párolt almát.

70 dkg reszelt alma
10 dkg kristálycukor
Fahéj, ízlés szerint

Az almát a cukorral elkevertem és megpároltam majd fahéjjal ízesítettem.

A másik tésztát is kinyújtottam, ráhelyeztem az almára. Villával megszurkáltam, hogy a sütés közben keletkezõ pára ki tudjon jönni.

180 fokon 35 percig sütöttem.


Facebook oldalamhoz itt csatlakozhattok!

Piroska

Folytats a blogon ... https://piroskonyha.blogspot.com/2018...

sponsored links

Keres?s