ALMÁS BATYUK LEVELES TÉSZTÁBÓL
sponsored links
/FAGOTTINI DI MELA/
Gyors, finom, illatos, konnyu sutemeny :)
Hozzavalok:
25 dkg nyujtott leveles teszta
25 dkg alma (tisztitatlan, nalam 2 kozepes alma volt)
5 dkg mazsola
6 dkg kristalycukor,
fel citrom reszelt heja
1 mokkaskanalnyi fahej
4 evokanal oszi vagy sargabarack dzsem (ha hazi, az a legjobb)
pici brandy, vagy gyuszunyi viz
Az almat megtisztitjuk, kisebb kockara vagjuk..
Egy serpenyobe ontjuk a cukrot, hozzaadjuk a fahejat, mazsolat es reszelt
citromhejat, felontjuk a brandy-vel vagy egy korty vizzel, es alagyujtunk.
Hozzaadjuk az almat, elkeverjuk, es lefedve kozepes tuzon 10 percig
paroljuk. (Vigyazzunk, le ne egjen.)
Ekkorra elparolog a le is alola, tehat egy szarazabb illatos alma-tolteleket kell kapnunk.
Levesszuk a tuzrol, meg melegen elkeverjuk benne a dzsemet, es kihutjuk.
A kinyujtott leveles tesztabol derelyemettszovel kockakat vagunk (10-12 cm-es), a kockak kozepebe halmozunk a toltelekbol, es a 4 sarkat osszefogva "batyu"-t kepezunk. A nyilasokat az ujjankkal osszenyomomkodjuk, hogy a toltelek sules kozben ne tudjon kifolyni.
Sutopapirral belelt tepsibe rakjuk, es 1 felvert tojassal megkenjuk a batyukat.
180 fokon kb. 20 perc alatt keszre sutjuk..
Langyosra hutjuk, es porcukorral megszorjuk.
Gyors, finom, illatos, konnyu sutemeny :)
Hozzavalok:
25 dkg nyujtott leveles teszta
25 dkg alma (tisztitatlan, nalam 2 kozepes alma volt)
5 dkg mazsola
6 dkg kristalycukor,
fel citrom reszelt heja
1 mokkaskanalnyi fahej
4 evokanal oszi vagy sargabarack dzsem (ha hazi, az a legjobb)
pici brandy, vagy gyuszunyi viz
Az almat megtisztitjuk, kisebb kockara vagjuk..
Egy serpenyobe ontjuk a cukrot, hozzaadjuk a fahejat, mazsolat es reszelt
citromhejat, felontjuk a brandy-vel vagy egy korty vizzel, es alagyujtunk.
Hozzaadjuk az almat, elkeverjuk, es lefedve kozepes tuzon 10 percig
paroljuk. (Vigyazzunk, le ne egjen.)
Ekkorra elparolog a le is alola, tehat egy szarazabb illatos alma-tolteleket kell kapnunk.
Levesszuk a tuzrol, meg melegen elkeverjuk benne a dzsemet, es kihutjuk.
A kinyujtott leveles tesztabol derelyemettszovel kockakat vagunk (10-12 cm-es), a kockak kozepebe halmozunk a toltelekbol, es a 4 sarkat osszefogva "batyu"-t kepezunk. A nyilasokat az ujjankkal osszenyomomkodjuk, hogy a toltelek sules kozben ne tudjon kifolyni.
Sutopapirral belelt tepsibe rakjuk, es 1 felvert tojassal megkenjuk a batyukat.
180 fokon kb. 20 perc alatt keszre sutjuk..
Langyosra hutjuk, es porcukorral megszorjuk.