Almavirágos, citromkrémes torta
sponsored links
Hozzávalók: 4 tojás, 8 evk. cukor, 8 evk. liszt, 4 evk. víz, 5 g sütõpor, pici só. Még: 2 tasak hidegen kötõ pudingpor, 400 ml hideg tej, 8 evk. cukor. A cukorsziruphoz: 3 evk. cukor, 200 ml víz.
A fenti hozzávalókból piskótát sütünk 24 cm-es átmérõjû tortaformában.. Ha kihûlt 3 lapba vágjuk.
A hideg tejben feloldjuk a cukrot, hozzáadjuk a pudingport, majd robotgép segítségével sûrû krémmé keverjük.
Elkészítjük a cukorszirupot, majd mindegyik tortalapot gyengéden belocsoljuk. A krémmel betöltjük a tortát, vigyázva, hogy a tetejére meg a szélére is jusson. Almavirággal díszítjük és azonnnal fogyasztjuk.