Almatorta és könyvajánló

2011-11-16

sponsored links


Már tavaly õsszel megfogadtam, hogy ha belefér, akkor minden héten lesz itthon almás édesség - az alma egészséges, kiváló fajták teremnek itthon, és igenis  több figyelmet érdemelnek, mint a kétségtelenül csábos külsejû egzotikus gyümölcsök. Idén, azt hiszem, jobban sikerül majd teljesíteni, ez látszik is majd az itteni  recepteken.

Ez az almatorta egyszerû és tökéletes, a nemrég megjelent Tésztavarázs címû könyvbõl származik, amit a Michael Roux francia séf írt.

A család, két testvér és egyikük fia, két étterme összesen hat  Michelin csillaggal büszkélkedhet, így a receptek minõségéhez nem férhet sok kétség. A most megjelent elsõ könyv a süteményekhez használt tökéletes alaptésztákat ismerteti, fázisfotókkal, és rengeteg receptet tartalmaz ötletes felhasználásukhoz, ami nekem különösen tetszik hogy sok sós variáció - álom leveles tésztákkal, aminek a házi elkészítésével ezután  biztos meg fogok majd próbálkozni - is van benne. Emellett elfér néhány jó tanács az alapanyagokról, vannak klasszikus édes és sós mártásreceptek és rengeteg gyönyörû fotó. Külön érdekessége, hogy teljesen a kézmûvességre helyezi a hangsúlyt: sehol egy Kitchen Aid, Thermomix vagy spéci csili-vili konyhagép: a két kezünk is elég ahhoz, hogy élményt varázsoljunk a tésztakészítésbõl és annak eredményébõl.
A könyvet a TB kiadó adta ki - Gordon Ramsey vagy Bíró Lajos, a Bock Bisztró séfjének könyve is nálunk jelent meg.

Hozzávalók: ( a tészta 2 db 20 cm átmérõjû formához elég) ...

Folytats a blogon ... piszke.blogspot.com/2011/11/almatorta...

sponsored links

Keres?s