Almatorta

2012-01-29

sponsored links


Télvíz idején nem igazán dúskálunk a friss hazai gyümölcsökben. Ilyenkor vegyük elõ az almát, és süssünk belõle illatos, házias süteményeket.

Ez az almatorta végtelenül egyszerû, letisztult ízû. Omlós tésztakehely, benne almakrém, a tetején vékony almaszeletek. Semmi extra, és mégis!

A receptet a Tészta varázs c. könyvbõl készítettem, életemben nem dolgoztam még ilyen csodálatos omlós tésztával! Az alapreceptbõl 45 dkg-nyi tészta lesz, a tortához pedig csak 30 dkg-nyi szükséges, a maradék hûtõben  1 hétig/mélyhûtõben 3 hónapig tárolható.

Almatorta

Hozzávalók:

Az omlós tésztához (pâte brisée):

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg puha vaj, kis kockákra vágva
  • 1 tk. kristálycukor
  • 1 csipet só ...

Folytats a blogon ... thechefviki.blogspot.com/2012/01/alma...

sponsored links

Keres?s