Almatorta
sponsored links
Télvíz idején nem igazán dúskálunk a friss hazai gyümölcsökben. Ilyenkor vegyük elõ az almát, és süssünk belõle illatos, házias süteményeket.
Ez az almatorta végtelenül egyszerû, letisztult ízû. Omlós tésztakehely, benne almakrém, a tetején vékony almaszeletek. Semmi extra, és mégis!
A receptet a Tészta varázs c. könyvbõl készítettem, életemben nem dolgoztam még ilyen csodálatos omlós tésztával! Az alapreceptbõl 45 dkg-nyi tészta lesz, a tortához pedig csak 30 dkg-nyi szükséges, a maradék hûtõben 1 hétig/mélyhûtõben 3 hónapig tárolható.
Almatorta
Hozzávalók:
Az omlós tésztához (pâte brisée):
- 25 dkg liszt
- 15 dkg puha vaj, kis kockákra vágva
- 1 tk. kristálycukor
- 1 csipet só ...