Almapüré, azaz apfelmuß

2013-11-24

sponsored links


Almakompót - Retro. Pedig bizonyos ételekhez bizony jól megy, sõt ha önhibádon kívül sok almád van otthon, akkor néha nincs más út, csak a feldolgozás! Jelenlegi pozíciómat a következõképp határozom meg: kaisersmarni sütése elõtt, de már az almakompót elkészítése után valahol félúton. Ausztriában kizárólag szilvakompóttal láttam a smarnit egy tányéron, de szilva nincs itthon. Késõbb fellélegeztem, mert az egyik osztrák oldalon megtaláltam ezt a szót, hogy apfelmuß, és bár ehhez még csak a frissen szerzett német tudásomat sem kellett elõvennem, mégis vidáman elkészítettem. A nevével ne törõdj! Ez nem más, mint finom krémesre pürésített kompót. Fûszerezés megint a Te dolgod, én csak tippadó vagyok.

Almakrém (Apfelmuß)

Elõkészítési idõ:      10 perc
Fõzési idõ :                10 + hûtés
Mennyiség:              4 adag
  • 2 - 3 alma
  • 2 ek barnacukor
  • 50 ml bor
  • 1-2 szem szárított sárgabarack (félbevágva) ...

Folytats a blogon ... nyarikonyha.blogspot.com/2013/11/alma...

sponsored links

Keres?s