Almapüré, azaz apfelmuß
sponsored links
Almakompót - Retro. Pedig bizonyos ételekhez bizony jól megy, sõt ha önhibádon kívül sok almád van otthon, akkor néha nincs más út, csak a feldolgozás! Jelenlegi pozíciómat a következõképp határozom meg: kaisersmarni sütése elõtt, de már az almakompót elkészítése után valahol félúton. Ausztriában kizárólag szilvakompóttal láttam a smarnit egy tányéron, de szilva nincs itthon. Késõbb fellélegeztem, mert az egyik osztrák oldalon megtaláltam ezt a szót, hogy apfelmuß, és bár ehhez még csak a frissen szerzett német tudásomat sem kellett elõvennem, mégis vidáman elkészítettem. A nevével ne törõdj! Ez nem más, mint finom krémesre pürésített kompót. Fûszerezés megint a Te dolgod, én csak tippadó vagyok.
Almakrém (Apfelmuß)
Elõkészítési idõ: 10 perc
Fõzési idõ : 10 + hûtés
Mennyiség: 4 adag
- 2 - 3 alma
- 2 ek barnacukor
- 50 ml bor
- 1-2 szem szárított sárgabarack (félbevágva) ...