Almapuncs.
sponsored links
Az éjszaka végre hó lepte be felénk is a tájat, és az mellett hogy szép fehér minden, eléggé hideg van. Igaz nem sok hó esett, de pl. a járdák leseprése után bizony jó volt belépni a meleg lakásba, és elkortyolgatni ezt a finom, fûszeres puncsot. Az elkészítése roppant egyszerû, és mivel az almalé mellett bor is van benne, így csakis felnõtteknek ajánlott a fogyasztása......
Hozzávalók:
2 db édes alma
1 l almalé
6 dl édes fehérbor
2 tk forralt-bor fûszerkeverék
1/2 citrom és narancs héja
1 cs vaníliás cukor
4-5 ek méz (v. ízlés szerint)
Az almaléhez adjuk hozzá a bort, a fûszerkeveréket, a narancs és citromhéjat, és fõzzük pár percig, majd vegyük le a tûzrõl, és hagyjuk kb. 10 percig lefedve állni.
Ezután szûrjük le, és adjuk hozzá a vaníliás cukrot, ízlés szerint ízesítsük mézzel, és újra forraljuk fel.
Az almát vágjuk fel kisebb kockákra, majd citromlével csepegtessük meg, és keverjük össze. (nem kell csak pár csepp citromlé hozzá)
A tûzrõl levett forró, fûszeres puncsba tegyük bele a felkockázott almát, majd fedjük le, és hagyjuk langyosra hûlni. (érdemes állni hagyni az almakockákkal, mert sokkal finomabb lesz az íze)
A langyosra hûlt puncsot merjük poharakba, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint pl. forrón is elkortyolgathatjuk.