Almanektár

2014-05-20

sponsored links

Házi, rostos almanektár. Viszonylag egyszerû elkészíteni, és nagyon finom.

Almanektár

Hozzávalók: alma, az alma mennyiségének megfelelõ cukor, citromsav.

Elkészítése: Az almát megtisztítjuk, vágjuk ki a rossz részeket, megmossuk, lereszeljük.  Kevés vízzel egy lábosba rakjuk, és pépesre fõzzük. Egy botmixerrel pépesítünk rajta, amikor már puha. Lehetõleg minél simább, selymesebb legyen a püré.  Közben elkészítjük a cukros szirupot. 1 liter vízhez 44 dkg cukrot adunk. Így kapunk 1,26 liter szirupot. Ehhez a mennyiséghez 80 dkg sûrû almapépre van szükségünk, amivel összemelegítjük. Hozzáadunk 5 g citromsavat, vagy borkõsavat. Ezzel állítjuk be a savasságát. Amikor eléri a 70 fokos hõmérsékletet üvegekbe töltjük, és lezárjuk, majd vagy fejre állítjuk 5 percre és tesszük a helyére, vagy száraz dunsztban hagyjuk lassan kihûlni.

 


Folytats a blogon ... ottisfoz.szhblog.ro/2014/05/20/almane...

sponsored links

Keres?s