Almamártás
sponsored links
Nagyon finom húsok mellé vagy csak úgy akár langyosan akár jól lehûtve!
Hozzávalók: 2 db nagyobb alma, kis darabka citromhéj/egészben /, fahéj, 1,5 ek. cukor,pár csepp citromlé, 1 ek. liszt, 1 dl tejföl.
Elkészítése: Az almát megpucoltam és apró darabokra fölvágva edénybe tettem annyi vizet öntöttem rá hogy jól ellepje és pár csepp citromlevet szoktam azért hogy ne barnuljon meg. Ízesítettem a citromhéjjal, cukorral és fél mokkáskanál fahéjjal. Nem szoktam teljesen szétfõzni , csak annyira fõzöm meg hogy puha legyen, ekkor a lisztet elkevertem a tejföllel és besûrítettem vele. Összefõztem majd levettem a tûzhelyrõl és jól lehûtöttem. A tetejére is szórtam kevés fahéjat mert nagyon szeretem ! Türelmetlen voltam már langyosan kóstolgattam, nagyon finom !
Ui: Van aki pépesnek készíti , nekem így darabosan benne az alma jobban tetszik!
Hozzávalók: 2 db nagyobb alma, kis darabka citromhéj/egészben /, fahéj, 1,5 ek. cukor,pár csepp citromlé, 1 ek. liszt, 1 dl tejföl.
Elkészítése: Az almát megpucoltam és apró darabokra fölvágva edénybe tettem annyi vizet öntöttem rá hogy jól ellepje és pár csepp citromlevet szoktam azért hogy ne barnuljon meg. Ízesítettem a citromhéjjal, cukorral és fél mokkáskanál fahéjjal. Nem szoktam teljesen szétfõzni , csak annyira fõzöm meg hogy puha legyen, ekkor a lisztet elkevertem a tejföllel és besûrítettem vele. Összefõztem majd levettem a tûzhelyrõl és jól lehûtöttem. A tetejére is szórtam kevés fahéjat mert nagyon szeretem ! Türelmetlen voltam már langyosan kóstolgattam, nagyon finom !
Ui: Van aki pépesnek készíti , nekem így darabosan benne az alma jobban tetszik!