Almaleves piros gyümölcsökkel
sponsored links
Végre itt a régen várt nyár, tele friss, szebbnél szebb gyümölcsökkel. Most nálunk a ribizli, az eper, és a cseresznye, ami épp megterem. Ezeket felhasználva, pár almával kiegészítve készítettem egy adag gyümölcslevest. Jól behûtve remek kanalazni való.
Hozzávalók 4 fõre:
*3 nagyobb alma
*20 dkg cseresznye
*15 dkg ribizli
*15 dkg eper
*0,5 kezeletlen citrom leve
*2 ek házi vaníliás cukor
*2 ek cukor
*1 fahéj rúd
*3-4 dk szegfûszeg
*2 púpos ek vaníliás pudingpor (fõzõs)
*2 dl sûrû tejszín
Minden gyümölcsöt alaposan megtisztítunk. A meghámozott, magházától megszabadított almát kisebb darabokra vágjuk és dupla annyi vízben, mint a gyümölcs, feltesszük fõni. Belefacsarjuk a citrom levét, majd ízesítjük a fûszerekkel. Hozzáadjuk a cseresznyét. Ha puha az alma, akkor a ribizlit is. A pudingport simára keverjük a tejszínnel, majd a levesbõl mert pár evõkanál forró lével felhígítjuk, azaz hõkiegyenlítést végzünk. Ha kellõképpen besûrûsödött, akkor elzárjuk és beleforgatjuk az epret. Jól behûtve kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.