Almaleves

2014-04-15

sponsored links

Gyönyörû tavasz van. Az udvaron virágba borult az almafa, kinyilt a kéknefelecs, a tulipánok. 
Már pár napja az udvaron ebédelünk. Ebben a kellemes melegben megkivántam a gyümölcs levest. És annyira jól esett egy kis langyos almaleves.


Hozzávalók: 1 murok, 5 db közepes alma, ételizesitõ, cukor, õrölt fahéj, 1 tojássárga, tejföl.
A murkot és az almákat megpucolom. A murkot lereszelem, az almákat apró kockára vágom. Hideg vizbe odateszem fõni a gyümölcsöket. Kevés ételizesitõt teszek hozzá, 2-3 kanál barnacukrot és egy kiskanálnyi fahéjat. Addig fõzöm mig az alma megpuhul, de vigyázok ne fõjjön szét.
Mikor a leves majdnem kihûlt, hozzáteszem a tojássárgával elkavart tejfölet.
Hidegen vagy langyosan tálalom.


Folytats a blogon ... makviragesmakvirag.blogspot.com/2014/...

sponsored links

Keres?s