Almaleves
sponsored links
Almás pitét sütöttem, aminél az alma levével gondoltam kezdek valamit, almaleves lett belõle.
Hozzávalók:
3-4 db alma meghámozva, kimagozva, kockázva
1 púpozott ek. liszt
2 ek. tejföl
1 csomag vaníliás cukor
2-3 csipet só
kb. 2-3 evõkanál cukor
1 db citrom
(maga az alaplébe ugye már van kis cukor, õrölt fahéj, õrölt szegfûszeg, ha sima vízbõl készül az almaleves, akkor ezeket a fûszereket tegyük hozzá még)
Elkészítés:
Az almát megmosom, meghámozom, kimagozom és felkockázom. Egy 2 literes fazékba teszem az almás pitéhez felhasznált almának a levét (ebben már ugye van ízesítés), hozzáadok még kb. 1liter vizet, felteszem forrni. Beleteszem a megmosott és félbe vágott citromot, meg a felkockázott almákat és közepes lángon fõzöm. A lisztet, kevés cukrot, sót, a tejföl egy részét simára keverem, majd hozzá a maradék tejföl. Amikor az alma megfõtt, akkor ide merek a levébõl 1 merõkanálnyit és átkeverem a tejfölös masszát, hogy ne csomósodjon össze, amikor sûrítjük a levesünket hideg-meleg hatásra. Besûrítjük a levest, várunk egy-két percet, hogy összeforrjon és kész is. A végén kivesszük a citromot belõle.
Hidegen tálaljuk.
Jó étvágyat!
Hozzávalók:
3-4 db alma meghámozva, kimagozva, kockázva
1 púpozott ek. liszt
2 ek. tejföl
1 csomag vaníliás cukor
2-3 csipet só
kb. 2-3 evõkanál cukor
1 db citrom
(maga az alaplébe ugye már van kis cukor, õrölt fahéj, õrölt szegfûszeg, ha sima vízbõl készül az almaleves, akkor ezeket a fûszereket tegyük hozzá még)
Elkészítés:
Az almát megmosom, meghámozom, kimagozom és felkockázom. Egy 2 literes fazékba teszem az almás pitéhez felhasznált almának a levét (ebben már ugye van ízesítés), hozzáadok még kb. 1liter vizet, felteszem forrni. Beleteszem a megmosott és félbe vágott citromot, meg a felkockázott almákat és közepes lángon fõzöm. A lisztet, kevés cukrot, sót, a tejföl egy részét simára keverem, majd hozzá a maradék tejföl. Amikor az alma megfõtt, akkor ide merek a levébõl 1 merõkanálnyit és átkeverem a tejfölös masszát, hogy ne csomósodjon össze, amikor sûrítjük a levesünket hideg-meleg hatásra. Besûrítjük a levest, várunk egy-két percet, hogy összeforrjon és kész is. A végén kivesszük a citromot belõle.
Hidegen tálaljuk.
Jó étvágyat!