Almakrémleves karamellizált almával.

2018-01-09

sponsored links



Az új évben szeretnék több egészségesebbnek mondható ételt készíteni, persze azt nem ígérem, hogy mostantól csakis ilyen receptek jelennek majd meg a blogban, de igyekszem.... Mivel alma mindig van itthon, így gondoltam egy egyszerû krémlevest készítek. Cukor helyett eritrittel és mézzel karamellizáltam az almát, és édesítettem a levest, valamint laktózmentes tejföl, és tejszín került bele. Én a fûszerek mellett citromlével, és citromhéjjal ízesítettem, de ízlés szerint naranccsal is ízesíthetjük, ezt az egyszerû, ám finom krémlevest. Természetesen ízlés szerint cukorral is készíthetjük, a leves akkor is finom lesz.





Hozzávalók:

3 db alma
5 dl víz
1 mk õrölt fahéj
3-4 db szegfûszeg
1/2 citrom leve
1/2 citrom reszelt héja
1 mk vaníliaaroma
2 ek méz
2-3 ek eritrit (v. ízlés szerint cukor)
1 dl tejföl (laktózmentes)
1 dl tejszín (laktózmentes)





Az almát hámozzuk meg, távolítsuk el a magházat, vágjuk fel kisebb kockákra, majd facsarjuk rá fél citrom levét, és forgassuk össze. 

A mézet olvasszuk fel, majd adjuk hozzá a felkockázott almát, szórjuk meg két evõkanál eritrittel, és a fahéjjal, majd pár perc alatt karamellizáljuk meg. (arra figyeljünk hogy az alma kissé roppanós maradjon)

A karamellizált almának kb. a felét tegyük félre, a másik feléhez pedig öntsük hozzá a vizet.

Ezután adjuk hozzá a szegfûszeget, a vaníliaaromát, a reszelt citromhéjat, majd fõzzük kb. 15 percig.

Ezután szedjük ki a szegfûszeget, adjuk hozzá a tejfölt és a tejszínt, majd turmixoljuk össze. (v. botmixerrel pépesítsük)

Az elkészült levesbe ezután tegyük bele az elõzõleg félretett karamellizált almát, ha szükséges ízesítsük még eritrittel, majd fedjük le az edényt, és hagyjuk kb. 10 percig állni.

Tálaláskor merjük a levest tányérba, ízlés szerint szórjuk meg egy csipet fahéjjal, majd úgy kínáljuk.



Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2018/01/a...

sponsored links

Keres?s