Almaecetes uborkasaláta
sponsored links
Nagyon szeretjük az uborkasalátát, ezt az almaecetes változatot Párom Anyukájától lestem el. Egyszerû, finom. Remek kísérõje például sült húsoknak.
Hozzávalók 2 fõre:
*10 közepes uborka
*1 csapott kk só
*3 ek almaecet
*3 ek cukor
*1 csapott kk õrölt pirospaprika
A megtisztított uborkákat meghámozzuk, vékony karikára vágjuk.
Meghintjük sóval és hagyjuk kb. 15-20 percet állni, míg levet ereszt.
Az uborkát majd jól kicsavarjuk, meghintjük a cukorral, pirospaprikával és hozzákanalazzuk az almaecetet. Pár (3-4) evõkanál vízzel meglocsolhatjuk.
Alaposan összekeverjük. Érdemes keveset állni hagyni, hogy az ízek kicsit összeérjenek.
Természetesen a cukor és az ecet mennyisége ízlés szerint változtatható.