Alma, õszibarack, aszalt eper .....ha lekvárnak hívjuk
sponsored links
Túl vagyok többrendbeli lekvárfõzésen, az uborka eltevésen ,paradicsomlé és chili szósz elrakásán. Végre ismét egy elviselhetõ hûvösebb nap. Ragyogó alkalom a lekvárfõzéshez. Az elmúlt szeles napok eredményeként a fagyasztóban pihen az összedarabolt õszibarack, ugye amit levert a szél. Az alma folyamatosan potyog, ezidáig még éretlenül, ami a kecskék eledele lett, de most már van közte néhány ami érett. Ebbõl kellene valami dzsemet fõzni.
Idén rákaptam a dzsemfixre. Bevallom, eddig még soha nem használtam. Most vettem pár zacsival, épp ideje elhasználni.
Tehát az almát meghámoztam, citromsavas vízben átmostam és konyhai aprítóval összeaprítottam. Az apró kis kockákra vágott barackot kivettem a fagyasztóból.
A leírás szerint összekevertem a cukorral és a dzsemfix-el és 1 teáskanálnyi citromsavval.. Az utolsó pillanatban ...