Alma és körte avagy Óvatosan édes
sponsored links
Nem rajongok túlzottan az édesért, de néha azért jól esik, fõleg ha kicsit izgalmassá teszem ?
TEJSZÍNES ALMA-KÖRTE KRÉMLEVES,
SAJTTAL ÉS MANDULÁVAL
Hozzávalók:
80 dkg alma és körte vegyesen (nálam a körte volt a több)
2 db tömlõs natúr, vagy tejszínes sajt (2x10 dkg)
2 dl tejszín
10 dkg kristálycukor
1 tk. õrölt ánizs
1/2 citrom lereszelt héja
frissen õrölt bors
csipet só
Az alma és a körte magházát eltávolítjuk (igény szerint meghámozhatjuk, én nem tettem), majd a gyümölcsöket felkockázzuk, a cukorral, és a csipet sóval, valamint az ánizzsal ízesített vízben puhára fõzzük.
A fõzés közben hozzáadjuk a sajtot, aztán amikor már elkeveredett, és a gyümölcsök is jól megpuhultak, szép simára turmixoljuk, a tûzre visszarakva, belekeverjük a tejszínt és a reszelt citromhéjat, kiforraljuk, készre fõzzük, majd tûzrõl már levéve, egy kevés frissen õrölt borssal tesszük izgalmassá.
Jól lehûtjük és pirított mandula szeletekkel kínáljuk.
(Na jó, aki "fél tõle" ? a borsot elhagyhatja, de akkor miért írtam le ? illetve és a gyümölcsök ízétõl függõen, lehet édesebbre készíteni. )