Alma-répa krémleves
sponsored links
-->
Hozzávalók 4 személyre:
- 15 dkg sárgarépa
- 2 alma
- 1 vöröshagyma
- 2 dl paradicsomlé
- 1 evõkanál házi ételízesítõ
- 1 evõkanál tejföl
- 1 evõkanál olívaolaj
- 1 teáskanál reszelt torma
- só, õrölt bors
- 3 dkg füstölt csirkemell
- néhány almaszelet
- õrölt bors
Elkészítése:
- A hagymát apróra vágjuk, majd forró olajon megdinszteljük.
- Meghámozzuk és megmossuk a sárgarépát, majd szeletekre vágva a hagymás alapon kavargatva lepirítjuk. Felöntjük paradicsomlével, és 10 percig fõzzük. Ezután a megpucolt és szeletekre vágott almát is hozzáadjuk, és puhára pároljuk.
- A levest összeturmixoljuk, majd tormával, és tejföllel ízesítjük.
- Füstölt csirkemell darabokkal, almaszeletekkel, illetve õrölt borssal megszórva tálaljuk.