Alma ropogós tésztában sütve és díjak
sponsored links
Nagyon finom, nagyon egyszerû. Ezen a blogon találtam rá a receptre, elõször kissé értetlenkedve olvastam a tészta készítésésnek módját, aztán végre leesett. A lényege az, hogy a recept írója nem nyúl a tésztához a kezével, hanem egy tálban rázogatja össze a hozzávalókat és a végén összeáll egy gombócba a tészta. Ki lehet próbálni, de én egyszerûen összegyúrtam a tésztát a kezemmel, de használhattok kész leveles tésztát is, bár az nem lesz ilyen ropogós.
Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt
40 dkg vaj/margarin
1 ek. cukor
2 tk. só
1 ek. ecet
1 tojás
1,2 dl hideg víz (nem biztos, hogy kell az egész)
+
4-5 kisebb alma ...
Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt
40 dkg vaj/margarin
1 ek. cukor
2 tk. só
1 ek. ecet
1 tojás
1,2 dl hideg víz (nem biztos, hogy kell az egész)
+
4-5 kisebb alma ...