Alma ivólé
sponsored links
Nem tudom, másfelé mi a helyzet, de nálunk az idén a gyümölcsök - nyilván csapadék, nedvesség híján - lepotyognak a földre, nagyjából még érés elõtt. Ha nem figyelünk oda, akkor dobhatjuk ki õket, mert utána nagyon hamar meg is rohadnak:( Ez utóbbit megelõzendõ, próbálom feldolgozni, menteni a menthetõt. Az egyébként nagyon jóízû nyári piros almából (meg a most érõ zöldebbõl is) sok almalevet és almapürét készítettem, mondhatom, teljes sikerrel. Most az almalé recept kerül sorra, a recept eredetileg a szeptemberi Kifõztükben jelent meg. Ti letöltöttétek már ezt a számot? én igen!:)
Még néhány gondolat: a recept írásakor mértem egyedül a mennyiségeket, egyébként szemre és ízlelésre készítem. Ma pl. vegyes lé készült, kevés körtébõl és több almából, ezt kevésbé kellett cukrozni, mert a körténk nagyon édes. Tehát aki hasonló cipõben jár, romlanának a gyümölcsök, ne tétovázzon, mert gyakorlatilag olyan pici pénzbõl lehet isteni levet készíteni, hogy hihetetlen; és ízben a bolti a poros nyomába sem léphet! jah, és szerintem érdemes kevesebbhez is hozzáfogni, a mai adag ...