Alma-eper leves
sponsored links
Ma is epres édesség készült, de most leves formájában, pár darab alma felhasználásával. Olyan aprócska eprek termettek a kertben, hogy darabolásra egyáltalán nem volt szükség. Kellemesen édes leves, remek párosítás a rizses hússal.
Hozzávalók 4 fõre:
*4 közepes alma
*25 dkg eper
*1 csipet só
*2-3 ek cukor (a gyümölcsök édességének függvényében)
*2 dl fõzõtejszín (20%-os)
*0,5 tasak eperízesítésû pudingpor
*1 tasak vaníliás cukor
Az epret alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk.
Az almákat meghámozzuk, magházukat kiemeljük és a gyümölcshúst közepes darabokra vágjuk és annyi vízzel felöntve, hogy kicsit túlérje, feltesszük fõni.
Meghintjük a sóval, cukorral. Ha már puha, hozzáadjuk az epret.
A pudingport a tejszínnel csomómentesre keverjük.
A levesbõl mert pár evõkanál meleg lével felhígítjuk, majd folyamatos kevergetés mellett beleöntjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és hagyjuk felfõni.
Jól behûtve kínáljuk.