Alm?s t?csni f?szeres csirkesz?rnnyal.
sponsored links
Nagyon szeretj?k a f?szeres, kiss? pik?nsan cs?p?s s?lt csirkesz?rnyat, ?gy ma is ez k?sz?lt eb?dre. A k?rd?s m?r csakis az volt, hogy milyen k?rettel t?lalja.... v?g?l a t?csni mellett d?nt?ttem. A lereszelt krumplit alm?val, ?s petrezselyemz?lddel bolond?tottam meg, majd s?t?ttem sz?p aranybarn?ra. Ez az egyszer? k?ret remek?l illett a f?szeres csirkesz?rnyhoz. ?zl?s szerint pedig k?n?lhatunk hozz? pl. fejes sal?t?t, csemegeubork?t, tejf?l?s uborkasal?t?t....
Alm?s t?csni hozz?val?i:
1 db alma
3 db krumpli
1 db toj?s
1-2 ek liszt
s? (?zl?s szerint)
?r?lt feh?rbors (?zl?s szerint)
1 kisebb csokor petrezselyemz?ld
Az alm?t ?s a krumplit pucoljuk meg, majd egy nagyobb lyuk? reszel?n reszelj?k le.
Ezut?n enyh?n nyomkodjuk ki, hogy ne legyen t?l nedves, majd ?zl?s szerint s?zzuk, borsozzuk, adjuk hozz? az apr?ra v?gott petrezselyemz?ldet, az eg?sz toj?st, ?s egy-k?t ev?kan?l lisztet, majd keverj?k ?ssze.
Egy serpeny?be hev?ts?nk fel p?r ev?kan?l olajat, majd tegy?nk bele a massz?b?l nagyobb ev?kan?lnyi halmokat, ?s kiss? lapogassuk el.
Ezut?n s?ss?k a t?csni mindk?t oldal?t kisebb l?ngon kb. 5-5 percig, hogy j?l ?ts?lj?n, ?s sz?p sz?nt kapjon.
Amikor k?szre s?lt, szedj?k ki pap?rt?rl?re, majd t?lal?sig tartsuk melegen.
F?szeres csirkesz?rny hozz?val?i:
50 dkg csirkesz?rny
s? (?zl?s szerint)
?r?lt sz?nes bors (?zl?s szerint)
1 tk ?tel?zes?t?
1 kk major?nna
1 kk kakukkf?
1 tk Er?s Pista (el is hagyhat?)
2 gerezd fokhagyma
1/2 ek soja sz?sz
1/2 ek worcestershire sz?sz
kb. 1,5 dl ?tolaj
kb. 0,5 dl feh?rbor (v. v?z)
A csirkesz?rnyakat mossuk meg, majd pap?rt?rl?vel t?r?lj?k sz?razra.
Az olajhoz adjuk hozz? a f?szereket, ?s a pr?selt fokhagym?t, keverj?k alaposan ?ssze, majd forgassuk bele a h?st.
Ezut?n hagyjuk p?r ?r?t ?llni, hogy a f?szerek ?ze j?l ?tj?rja s?t?s el?tt a sz?rnyakat. (?n mindig el?z? este bep?colom, ?s a h?t?ben pihentetem s?t?sig.)
Egy tepsit b?lelj?nk ki s?t?pap?rral, majd helyezz?k egym?s mell? a bep?colt csirkesz?rnyakat. Ezut?n ?nts?k r? a h?sra a p?clevet ?s a bort, majd fedj?k le a tepsit aluf?li?val.
Helyezz?k be el?meleg?tett s?t?be, majd k?zepes h?m?rs?kleten kb. egy ?ra alatt p?roljuk puh?ra.
Amikor a h?s m?r puh?ra p?rol?dott, vegy?k le a f?li?t, emelj?nk a h?fokon, ?s s?ss?k sz?p pirosra.
T?lal?skor helyezz?nk a s?lt csirkesz?rnyakb?l, ?s a t?csnib?l p?r darabot a t?ny?rra, majd ?gy k?n?ljuk. A f?szeres h?s, ?s a k?v?l kiss? ropog?sra s?lt t?csni, j?l ?sszeillenek. ?zl?s szerint k?n?lhatunk hozz? m?g fejes sal?t?t, csemegeubork?t, tejf?l?s uborkasal?t?t....