Alm?s s?rgar?pa lekv?r
sponsored links
El?z? ?vekben m?r k?sz?tettem akkor szomsz?dasszonyomnak volt j? r?pa term?se ?s az?rt. Most ebben az ?vben ah?nyszor vettem ak?r boltban ak?r kistermel?t?l vegyes leves z?lds?get a r?pa mennyis?ge mindig a dupl?ja volt a feh?r r?p?nak ez?rt a felesleget ?ltal?ban m?lyh?t?be pakoltam gondolva arra hogy j? lesz k?s?bb. J? p?r kis zacsk? v?rt a felhaszn?l?sra /foglalta a helyet /ez?rt most ism?t elk?sz?tettem lekv?rnak kis v?ltoztat?ssal az els? pr?b?lkoz?shoz k?pest?
Hozz?val?k: 45 dkg s?rgar?pa, 3 db alma, 15 dkg cukor, 1 ev?kan?l citroml?, f?l-f?l mokk?skan?l ?r?lt fah?j ?s szegf?szeg, dzsemfix.
?
Elk?sz?t?se: Fagyaszt?b?l kivett feldarabolt s?rgar?p?t ed?nybe tettem alm?t megpucoltam feldaraboltam ?s a r?p?hoz tettem citromlevet ?s kev?s vizet ?nt?ttem al? ?s addig f?ztem m?g puha lett k?zben kevertem. Levettem a t?zhelyr?l p?pesre sz?tnyomtam majd hozz?tettem a cukrot ?s az ?zes?t?ket valamint a dzsemfixet elkevertem ?s visszatettem a t?zhelyre ahol k?szre f?ztem. Ezut?n pakoltam ?vegekbe nagyon finom lett!
J? ?tv?gyat k?v?nok!