Alm?s kevert
sponsored links
Nem olyan id?ket ?l?nk, amikor pazarolhatn?nk. ?gy amikor a h?l?s alm?t kipakolva ez a szomor? l?tv?ny t?rult el?m:
...b?r az volt az els? reakci?m, hogy kidobom a francba, de gy?z?tt a j?zan ?sz, ink?bb mentettem a menthet?t. ?gy k?sz?lt bel?le
Alm?s kevert
Hozz?val?k:
- 3 toj?s
- 30 dkg finomliszt (lehet felesben r?tesliszt)
- 20 dkg barnacukor
- 1 zacsk? krist?lycukor
- 15 dkg margarin (na igen, a vaj korszaka le?ldozott, megfizethetetlen?l dr?ga lett)
- 1 csomag s?t?por
- annyi alma lereszelve, amennyink ?ppen rendelkez?sre ?ll (nem m?rtem meg, na)
- alm?ss?ti f?szerkever?k
El?sz?r is a toj?st kikeverj?k a cukorral. Ut?na egy picit, de ?pp csakhogy megolvasztjuk a margarint, azt is belekeverj?k. Ut?na beleszit?ljuk a lisztet, abba meg a s?t?port. Elkeverj?k.
Most ?llunk neki megpucolni ?s lereszelni az alm?t, ?gy elker?lj?k, hogy legyen ideje megbarnulni. Alaposan kinyomkodjuk, a lev?t megisszuk, mert finom.
A kinyomkodott alm?t a massz?hoz keverj?k. M?g meg?zes?tj?k az alm?ss?tis f?szerkever?kkel,
amiben van krist?lycukor, ?r?lt fah?j, sz?r?tott citromh?j, ?tkez?si s?, vanillin aroma, ?r?lt kardamommag, vagyis ha k?l?n-k?l?n vannak ilyen f?szereink, akkor ezzel is oper?lhatunk.
Na sz?val, ha minden ?ssze?llt, akkor ir?ny a s?t?forma (tepsi), majd az el?meleg?tett s?t?. 200 fokon 25 perc als?-fels? s?t?sen remek lesz.
(Eln?z?st k?rek, a fot?z?s most csak ?gy kutyafutt?ban val?sult meg)