Alm?s-fah?jas palacsinta van?lia?ntettel
sponsored links
Az ?szi/t?i id?szakban ez a kedvenc palacsint?m! Egy t?lban ?sszekever?nk egyszerre mindent ?s m?r s?thetj?k is. Van?lia?ntet n?lk?l is lehet fogyasztani enyh?n megporcukrozva, de nem ?rdemes. ? ?ntettel az igazi!
Hozz?val?k:
kb. 14-15 darabhoz:
30 dkg finomliszt
csipet s?
1 te?skan?l s?t?por
1 te?skan?l ?r?lt fah?j
3 dkg krist?lycukor
2 nagyobb toj?s
f?l dl olaj
kb. 3,5-4 dl tej
4 darab ?des alma
Az ?ntethez:
6 dl tej
10 dkg krist?lycukor
1 csomag van?li?s pudingpor
L E G ? J A B B S?TEM?NYES K?NYVEM
megv?s?rolhat? a P?tty?s Otthon web?ruh?zban az al?bbi linkre kattintva:
Elk?sz?t?s:
- A palacsintat?szt?hoz egy kever?t?lban ?sszekeverj?k a lisztet, s?t, s?t?port, fah?jat, cukrot.
- Hozz?adjuk a toj?sokat, az olajat ?s k?zi habver?vel vagy k?zi mixerrel el kezdj?k ?sszekeverni ?gy, hogy k?zben kis adagokban hozz?adjuk a tejet. Akkor j? a t?szta, ha m?z s?r?s?get kapunk. (Nem biztos, hogy kell hozz? 4 dl tej, ez?rt adjuk hozz? fokozatosan.)
- A megmosott, megh?mozott alm?t lereszelj?k ?s belekeverj?k a t?szt?ba. Ha ekkor t?l s?r?nek ?rezz?k a t?szt?t, l?ttyint?nk m?g hozz? picit tejet, mellyel ?sszekeverj?k.
- A palacsintas?t?t felforr?s?tjuk, szilikon ecsettel sz?tken?nk benne 1-2 csepp olajat, majd k?zepest?l kicsit alacsonyabb l?ngon kb. 12 cm ?tm?r?j? palacsint?kat s?t?nk. (A megs?lt palacsint?kr?l az esetleges olajat pap?rt?rl?vel leitatjuk.)
- Nem sz?ks?ges, de bekenhetj?k 1 csepp olajjal a s?t?t minden palacsinta el?tt.
- Az ?ntethez 1 dl tejben sim?ra keverj?k a pudingport ?s a cukrot, majd a t?bbi tejjel egy?tt egy l?basban kevergetve bes?r?tj?k k?zepes l?ngon. Nem kell nagyon s?r?re f?zni, csak bes?r?teni!
- Langyosra h?tve fogyasztjuk a palacsint?kat az ?ntettel.
A p?tty?s k?zm?ves ker?mi?k megv?s?rolhat?k a P?tty?s Otthon web?ruh?zban az al?bbi linkre kattintva:
J? ?tv?gyat!