Almás rózsa - paleo
sponsored links
Ugye milyen szépek lettek, szinte sajnáltam, hogy meg kell enni õket :) A szalonnás rózsa után most egy édes rózsát sütöttem. Elõször a kakaós csiga tésztáját akartam használni, de mikor már eldöntöttem, hogy ilyet sütök, akkor kiderült tojás nincs éppen otthon, alma is csak 2 pici darab. Végül ezzel a tojás nélküli tésztával próbáltam ki, amit már többször használtam, például ennél az áfonyás pávaszemnél, és így is nagyon finom lett.
Hozzávalók:
5 dkg mandulaliszt
12 dkg nyílgyökérliszt
3 dkg kókuszliszt
3 ek. útifûmaghéj
5 dkg erythritol
csipet só
1/2 tk. szódabikarbóna
3 dl forró víz
3 dkg kókuszolaj
1 tk. citromlé
+
2-3 alma vékonyra szeletelve
2-3 ek. erythritol (por alakú)
1 tk. õrölt fahéj
+
2-3 alma vékonyra szeletelve
2-3 ek. erythritol (por alakú)
1 tk. õrölt fahéj
A tésztához a száraz hozzávalókat vegyítsd el, a forró vízben old fel a kókuszolajat, add hozzá a citromlevet és öntsd a száraz hozzávalókhoz. Keverd össze, majd hagyd kihûlni, langyosan már lehet a tésztával dolgozni.A tésztának csak nyersen van egy marcipán illata a mandulaliszttõl, de megsütve már nem érezhetõ. Ha langyosra hûlt a tészta, nyújtsd ki téglalap alakúra, olyan vékonyra, amilyenre csak tudod, én szilikonos lapon nyújtottam és nem kellett alá lisztezni, ha neked esetleg picit ragadna, akkor szórd meg kevés nyílgyökérporral és úgy nyújtsd. Az almákat vágd félbe, vágd ki a magházát és szeleteld vékonyra, én uborkagyalut használtam, mert így egyenletes lett minden szelet. Forgasd meg õket fahéjas édesítõben, én elfelejtettem amikor már a formában voltak, akkor hintettem meg, A képeken látható módon vágd a tésztát kb 1,5-2 cm széles csíkokra, fektesd rá az alma szeleteket kis fedéssel és csavard fel, ha több almát teszel rá, akkor még szebb lesz. Tedd a kis tekercseket mini szilikonos muffinformákba, de ha csak nagy van, az is jó szerintem. Közben eszembe jutott, hogy sima sütõpapíron is lehet sütni, csak meg kell tûzni a csiga végét egy fogpiszkálóval, hogy ne tudjon szétcsúszni. Elõmelegített 170 fokos sütõben süsd kb 18-20 percig, én 10 perc után kivettem õket a muffintepsibõl és csak simán sütõpapíros tepsin sütöttem tovább. De ellenõrizd, a sütési idõ sütõnként változó lehet, ha készen vannak rácson hûtsd ki.
Troll a konyhámban a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:)
Aki pedig szeretné megrendelni a könyvemet, kattintson ide.