Alj nélküli túrós áfonyával - paleo
sponsored links
Elõször a hagyományos változatban készült el, már többször is, így azt a receptet is ideírom, mert annyira nagy sikere volt, a recept innen, a képek most a paleo változatról készültek. Én csak fél kiló túróval, majd fél kiló totuval készítettem, de simán elfogyott volna a duplája is. Annyira egyszerû és gyümölcs nélkül is lehet sütni, vagy áfonya helyett meggyel, cseresznyével, barackkal, stb.., tulajdonképpen mindegy, mert mindenhogyan nagyon finom.
Hozzávalók a hagyományos változathoz, fél adaghoz:
0,5 kg túró
7,5 dkg puha vaj
2,5 ek. búzadara
1 ek. liszt
5 ek. kristálycukor (nálam édesítõ és kicsit több)
2 egész tojás
csipet só
1 citrom reszelt héja
1 rúd vanília v. 1 tk. vanília kivonat
2 tk. sütõpor
Tetejére :
2 dl tejföl
1 ek. liszt
1 tojás
1-2 ek. citromlé
+15 dkg áfonya
+15 dkg áfonya
Hozzávalók a paleo változathoz:
0,5 kg totu
5 dkg puha kókuszvaj
2,5 ek.szentjánoskenyérmag liszt (nem karobpor!!!!)
5 ek. erythritol (ízlés szerint)
2 egész tojás
csipet só
1 citrom reszelt héja
1 rúd vanília v. 1 tk. vanília kivonat
2 tk. sütõpor (gluténmentes)
Tetejére :
2 dl kókuszkrém
1 tojás
1-2 ek. citromlé
+ 25 dkg áfonya
Mindkettõt ugyanúgy készítettem, a hozzávalókat összeturmixoltam, hogy minnél krémesebb állaga legyen, közepes méretû, kókuszvajjal kikent jénaiba simítottam. A tetejére valókat simára kevertem, evõkanállal rácsurgattam és elsimítottam a tetején, megszórtam áfonyával. 180 fokos sütõben szép pirosra sütöttem, ez kb. 35-40 perc volt.
Troll a konyhámban már a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:)