Aligátorkörte vacsorára
sponsored links
Mi lenne, ha azt mondanád valakinek, hogy ma aligátorkörte lesz vacsorára? Valószínûleg furcsán nézne rád és nem igazán értené, hogy mirõl beszélsz. De te elõveszed a zöld gyümölcsöt, megfelezed, kiveszed a magját és a húsából finom krémet készítesz.
Nálam ma aligátorkörtébõl készült a vacsora, vagyis avokádókrémet készítettem kicsit felturbózva.
Hozzávalók:
1 érett avokádó
1 szál zöldhagyma
1 tojás
3 db háromszögû krémsajt (nálam Medve sajt)
só
pici citromlé
- Az avokádót vágd félbe és húsát kanalazd egy tálba. 10 perces fõzési idõvel fõzd keményre a tojást.
- A zöldhagymát karikázd fel, a tojást vágd négybe, és ezeket a sajttal együtt add az avokádóhoz.
- Turmixold krémesre, ízlés szerint sózd és némi citromlével tedd pikánssá.
Forrás: Erdélyi Konyha ? finom falatok III. évf. 4. szám