Algás spagetti szezámos öntettel
sponsored links
Nos, a minap véltem felfedezni ezt a fajta spagettit, s mivel nyitott vagyok az újdonságokra, vásároltam belõle.
Elsõsorban azért, mert egészséges nemcsak az alga miatt, hanem mert tönkölylisztbõl készült. Másodsorban kíváncsi voltam, hogy az alga íze érzõdik-e a tésztán, mert akkor tutti nem eszem meg.
Gyorsan kerestem hozzá receptet, és itt ezt találtam.
Nos, az alga íze nem érzõdik, teljesen olyan, mint a hagyományos spagetti - s akkor felmerült bennem a kérdés, hogy vajmi köze van-e hozzá egyáltalán, vagy csak zöldre színezték. Aztán a szósz ízével nem vagyok elégedett, szóval összességében ez a kaja nem egy fõnyeremény.
Megettem - ennyit tudok rá mondani :)
A tészta másik részét majd más módon készítem.
Hozzávalók :
- 12 dkg tönköly algás spagetti (Bió Rédei)
- 1 evõkanál szezámolaj
- 2 szál újhagyma ...