Alföldi húsgombóc leves
sponsored links
Egyszer készítettem darált húsból levest, ami annyira ízlett, hogy arra gondoltam elkezdek új variánsokat kipróbálni, sõt egy-egy saját verzió is készülõben van megszületni :D Aki szereti a jó leveseket, ebben sem fog csalódni!
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 csokor petrezselyem
só, bors, ételízesítõ, olaj
cérnametélt
A gombóchoz:
50 dkg ízlés szerinti darált hús
1 tojás
2 gerezd fokhagyma
só, bors
kevés zsemlemorzsa
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágjuk és olajban megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vagy karikára vágott zöldségeket és kicsit összepirítjuk.
Ezután felöntjük vízzel és fûszerezzük. Majd miután felforrt a petrezselymet is beletehetjük.
Amíg fõl a leves, a darált húst összekeverjük a tojással, a fûszerekkel és az apróra vágott vagy kinyomott fokhagymával, kevés zsemlemorzsát is beletéve, végül összegyúrjuk.
Vizes kézzel, számunkra szimpatikus méretû de azért nem túl nagy gombócokat formázunk és a levesbe tesszük.
Lassú tûzön, készre fõzzük.
Sós vízben kifõzött cérnametélttel, forrón tálaljuk :)
Tipp:
Ahogyan a húslevesbe is szoktunk tenni, ebbe is kerülhet kelkáposzta, sõt került is! ;)