Alfredo mártás
sponsored links
...avagy az Olaszok parmezános,
tejszínes mártása
Hozzávalók:
-50 dkg durum tésztához (Barilla, most Bavette :)
-10 dkg vaj (soknak tûnhet, de nem az) (és rendes, igazi :)
-20 dkg frissen reszelt parmezán
-2 köteg petrezselyem (friss legyen, mindenképpen!)
-4 nagy gerezd fokhagyma
-6 dl tejszín (ez is igazi, 30 %-os)
-só
-frissen darált fekete bors
A tésztát kifõzöm, olyan sós vízben, mint a
Fekete-tenger. :)
Közben egy nagyobb serpenyõben vajat olvasztok,
beledobom a felszeletelt fokhagymát, amit egy
pár perc alatt -kis lángon- megpárolok,
majd belekerül a viszonylag nagyobbra aprított
petrezselyem is.
Ezután felöntöm tejszínnel, belekerül a lereszelt
parmezán, a só, a bors és folyamatos keverés
mellett 1 perc alatt besûrítem a mártást.
Keverni muszáj, mert innentõl már könnyen leéghet!
A kifõtt tésztát beleszedem a mártásba
(mindig a tésztát szedjük a szószba, soha nem fordítva :)
és azonnal tálalom.
Gyorsan, finomat! ;)