Albondigas de carne- tapas (fûszeres húsgolyók, paradicsomszószban)
sponsored links
Egy egyszerû, de nagyszerû tapas recept következik .....
marhahús 12 dkg
sertéshús 12 dkg
Friss befõzött paradicsom
vagy paradicsom konzerv 15 dkg
fehér bor 3 cl
hagyma 1/4 fej
fokhagyma 1 gerezd
fûszerek, só, bors, római kömény,
petrezselyemzöld
marhahús 12 dkg
sertéshús 12 dkg
Friss befõzött paradicsom
vagy paradicsom konzerv 15 dkg
fehér bor 3 cl
hagyma 1/4 fej
fokhagyma 1 gerezd
fûszerek, só, bors, római kömény,
petrezselyemzöld
A darált húsokat összekeverjük, sóval, borssal, római köménnyel, fokhagymával ízesítjük és kis golyókat formázunk belõle. Paradicsommártást készítünk; olajon lepirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, rátesszük a paradicsompürét és a hámozott paradicsomot, sóval, borssal, római köménnyel, fokhagymával ízesítjük és szétfõzzük. A mártásban megfõzzük a gombócokat.