ALBERT KIFLI

2018-03-22

sponsored links

ALBERT KIFLI



Az egyik horvát fõzõs csoportban nagy sikert aratott ez a finom, puha kifli, így gondoltam én is kipróbálom. Nagyon hamar elfogyott, édesanyám el is kérte a receptet, hogy õ is elkészíthesse majd otthon.



HOZZÁVALÓK

1 kg liszt
1 élesztõ
500 ml tej
200 ml olaj
4 kávéskanál cukor
4 kávéskanál só
2 tojás
1 tojásfehérje
1 leveskanál almaecet

Megkenni:
1 tojássárga
2 leveskanál víz

ELKÉSZÍTÉSE


  1. A cukros tejben felfuttatjuk az élesztõt, majd az összes hozzávalót összegyúrjuk. Puha tésztát kell kapjunk, amit 60-90 percig pihentessünk.
  2. Ezután - kedvünk, ízlésünk szerinti nagyságú részekre vágjuk a tésztát. majd a tenyerünkkel körkörös mozdulatokat végezve labdákká gyúrjuk azokat.
  3. Minden is labdát átkenünk olajjal, majd egyesével - olajjal megkent deszkán és olajjal átkent nyújtófával kinyújtjuk hosszúkás formává. Ezután feltekerjük kifliknek.
  4. Ezt kb. 30 percig megint pihentetjük és ezután megkenjük a tojássárga és a víz keverékével.  Ezután sózzuk meg a tetejét - ha szeretnénk, megszórhatjuk magokkal vagy akár sajttal is. 200 fokon olyan 15 perc alatt megsütjük.


Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.

Folytats a blogon ... https://splitinapok.blogspot.com/2018...

sponsored links

Keres?s