ALBERT KIFLI
sponsored links
ALBERT KIFLI
Az egyik horvát fõzõs csoportban nagy sikert aratott ez a finom, puha kifli, így gondoltam én is kipróbálom. Nagyon hamar elfogyott, édesanyám el is kérte a receptet, hogy õ is elkészíthesse majd otthon.
HOZZÁVALÓK
1 kg liszt
1 élesztõ
500 ml tej
200 ml olaj
4 kávéskanál cukor
4 kávéskanál só
2 tojás
1 tojásfehérje
1 leveskanál almaecet
Megkenni:
1 tojássárga
2 leveskanál víz
ELKÉSZÍTÉSE
- A cukros tejben felfuttatjuk az élesztõt, majd az összes hozzávalót összegyúrjuk. Puha tésztát kell kapjunk, amit 60-90 percig pihentessünk.
- Ezután - kedvünk, ízlésünk szerinti nagyságú részekre vágjuk a tésztát. majd a tenyerünkkel körkörös mozdulatokat végezve labdákká gyúrjuk azokat.
- Minden is labdát átkenünk olajjal, majd egyesével - olajjal megkent deszkán és olajjal átkent nyújtófával kinyújtjuk hosszúkás formává. Ezután feltekerjük kifliknek.
- Ezt kb. 30 percig megint pihentetjük és ezután megkenjük a tojássárga és a víz keverékével. Ezután sózzuk meg a tetejét - ha szeretnénk, megszórhatjuk magokkal vagy akár sajttal is. 200 fokon olyan 15 perc alatt megsütjük.
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.