Albert kekszest...
sponsored links
..."sütöttem", mert gyorsan kellett valami finom, nem sütõs, csokis édesség, és mert le volt árazva az Albert keksz, és mert egyszerûen adta magát, mert egy batyus buliba voltunk hivatalosak.
Nekem ez a sütemény az általános iskolás klubdélutánok emlékét hozza elõ, mikor az osztályban délután napközi helyett buliztunk-bolondoztunk, talán este hatig is! Bizony, bizony, az már késõnek számított, sõt, néha még talán a hét órát is megengedték. Szóval ide kellett mindig vinni valami sütit/nasit, és anya sosem csinált Albert kekszest, mondván, hogy nagy macera, de valakinek az anyukája mindig volt olyan jó, hogy ehettem. (Pont, mint a rizses csoki). Szóval megmaradt ennek a batyus, szalvétás, cipõs dobozos, mûanyag tányéras sütinek az emléke, és végül ennyi év után eszembe jutott, így kipróbáltam.
Nem egy bonyolult dolog, csak tényleg nagyon maszatos. Innen-onnan szedtem a receptet, de fõleg innen, igaz, rendes (2 nagy kiszerelésû)Albert keksszel, automatás kolis kávéval, és több (de még így is kevés cukorral).
Tehát a metódus: 2 csomag csoki pudingot, 7 lapos evõkanál (legközelebb mondjuk 9 lapos lesz) cukorral, 1 evõkanál kakaóval, 1,5 dl. fõzött kávéval, és 4,5 dl. tejjel felfõztem. Amikor kész volt, akkor még forrón beletettem egy ...