Albert kekszes sütemény (Zebra süti)
sponsored links
Szerintem mindenki ismeri ezt a kekszsüteményt. A maga egyszerûségében is mutatós a ferde szeletelés következtében. Nem kell hozzá sok minden, és a gyerekek is szeretik. Az én fiam nem gyõzte enni - lehet azért pörög annyira? A kávé miatt? Á, nem, amúgy is állandó mozgásban van.
Folyamatosan ott sertepertélt körülöttem, és nagyon akart volna õ is segíteni a maga három évével, de aztán beérte azzal is, hogy a krém maradékát megehette. Ajánlom azoknak, akik gyors, és könnyû édességre vágynak, s mindazoknak, akik szeretik.
Folyamatosan ott sertepertélt körülöttem, és nagyon akart volna õ is segíteni a maga három évével, de aztán beérte azzal is, hogy a krém maradékát megehette. Ajánlom azoknak, akik gyors, és könnyû édességre vágynak, s mindazoknak, akik szeretik.
Hozzávalók azebra sütihez:
- 1 csomag Albert keksz
- 1 csomag csokoládé ízû pudingpor
- 4 evõkanál kristálycukor
- fél dl fõzött kávé
- 3 dl tej
- 20 dkg ráma margarin
Zebra süti elkészítése:
A pudingport a cukorral, a kávéval, és a tejjel sûrûre fõzzük, és mikor még forró, beletesszük a margarint is, s elkeverjük. Megvárjuk, míg ez a krém kihûl, aztán egy folpack fólián elkezdjük összerakni a sütit. Két keksz közé krémet teszünk, aztán krém, keksz, krém, keksz, míg el nem fogy az összes keksz. Becsavarjuk a folpack fóliába, és hûtõbe tesszük 1-2 két órára. Utána leszedjük a fóliát, és ferdén szeleteljük.