Alakor kenyér ? kukoricaliszttel

2014-03-18

sponsored links

Ismerkedem az alakor liszttel…..és a jótékony hatásaival.

Az alakor a búza legtisztább formája. Õsgabona, a mai búzának nagyon távoli rokona. Rengeteg béta karotin van benne – szép sárga is a színe. Ezenkívül igen gazdag ásványi anyagokban és esszenciális aminosavakban. A szénhidráttartalma viszont ALACSONY, könnyen emészthetõ. Ráadásul a benne lévõ glutén nem tartalmaz alfa-gliadint, így a legtöbb gluténérzékeny ember számára is jó, biztonságos.

Szóval superfood. Most kenyér készült belõle kukoricaliszttel, de alkalmas palacsintának, omlós tésztának. Klasszikus kenyérhez tönkölyliszttel kell keverni.

P1110167

Szóval a guszta, gluténmentes és nagyon finom kenyérkém receptje:  :)

 

25 dkg alakor liszt ( 15 dkg teljes, 10 dkg finomliszt )

10 dkg kukoricaliszt

2 ek útifû maghéj

2 ek. olívaolaj

1 ek. méz

1 tk. só

2 ek magkeverék

1 csomag élesztõpor

langyos víz ( kb. 1,5 – 2 dl ) amennyit felvesz

- összegyúrjuk az összes hozzávalót. Teljesen MÁS állagú tésztát fogunk kapni, mint a klasszikus kenyértészta :)

- kelesztjük – nem is kel meg annyira.

- formázzuk: négyzet alakúra nyújtjuk és feltekerjük. Nyújtani is nehezebb, mert szakad.

- Szilikon kenyérsütõ formába tesszük és 200 C-on 30 perc alatt megsütjük. A sütõ aljába tegyünk egy tepsibe vizet. Nem tudom ehhez a kenyérhez is kell-e, de én tettem.

 



Folytats a blogon ... veganya.wordpress.com/2014/03/18/alak...

sponsored links

Keres?s