Alakbarát hamburger

2017-03-20

sponsored links


Újabb fajta hamburgert készítettem, ezúttal hús nélkül. Nagyon laktató, nagyon finom, és nagyon egészséges :)


Hozzávalók a hamburgerzsemléhez:


  • 40 dkg teljes kiõrlésû búzaliszt
  • 15 dkg kenyérliszt
  • 5 dkg lenmagliszt
  • 2 evõkanál kókuszolaj
  • 1,5 teásknál tengeri só
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 tasak szárított élesztõ
  • kb 5,5 dl víz
  • kókuszzsír a kenéshez
  • lenmag a szóráshoz
  • kevés liszt a fomrázáshoz
A vörösbab fasírthoz:

  • 25 dkg vörösbab (konzerv)
  • 5 dkg teljes kiõrlésû búzliszt
  • 3 dkg zabpehely
  • 1 zöld paprika
  • 1 vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 2 cikk fokhagyma
  • 1 evõkanál mustár
  • 1 evõkanál csípõs paprikakrém
  • fél citrom leve
  • só, bors
  • petrezselyemzöld
  • kevés kókuszzsír a kenéshez
A hamburger szószhoz:

  • 15 dkg natúr joghurt
  • 1 evõkanál mustár
  • 0,5 evõkanál paprikakrém
  • 1,5 evõkanál juharszirup (helyette méz)
  • 1 evõkanál olívaolaj
  • só, õrölt bors
A tálaláshoz:

  • saláta tetszés szerint, pl madárbegy és rukkola
  • lilahagyma
  • csilipehely
  • uborka
Elkészítése:

  • A zsemléhez valókat dagasztógépben simára dagasztjuk, közben ha szükséges, adhatunk még  hozzá vizet. A tészta legyen sima, és rugalmas. Ezután meleg helyen a duplájára kelesztjük.
  • Közben a fasírthoz a zabpelyhet 1,5 dl vízbe beáztatjuk 5 percre. Késes aprítóban a zöldségekkel együtt összedolgozzuk, majd hozzákavarjuk a tojást, meg a többi összetevõt is. Itt a massza ízesítését alakíthatjuk a saját ízlésünknek megfelelõen.
  • Nedves kézzel lapos pogácsákat formázunk, és sütõpapírral (vagy alufóliával) bélelt tepsire sorakoztatjuk. 180 fokos sütõben megsütjük, az utolsó 5 percben lekenjük kókuszzsírral.
  • A szószhoz összekavarjuk a hozzávalókat, és ízlés szerint fûszerezzük.
  • A megkelt tésztát átgyúrjuk, és kb 12 dkg-os darabokra vágjuk. Mindeniket gömbölyûre formázzuk, és sütõpípírral bélelt tepsire helyezzük. 15-20 percig kelesztjük, majd 180 fokos sütõben kb 25 perc alatt megsütjük.
  • Tálalás: a zsemlét kétfelé vágjuk, mindkét felét száraz serpenyõben lepirítjuk, és szósszal meglocsoljuk. Hagymakarikával, salátával, uborkaszeletekkel, és a babpogácsával megrakjuk, a tetejét pedig ráhelyezzük.

Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2017/03/alakba...

sponsored links

Keres?s