Akárhogy nézzük, sokoldalúan imádnivaló?
sponsored links
Még egy gyors szezonvégi vitamindús íz kavalkád, mindegy, hogy hideg vagy meleg, mindig jól esik? Édesen fûszeres íz világa, lágy krémes textúrával egészül ki. Egyszerre édes, sós és pikánsan csípõs. Egyszerûen isteni finom, és egészséges?
Tejszínes sütõtök krémleves/pirított magokkal/aszalt szilvával & chilivel
Hozzávalók:
1 db sütõtök
1 zöldség leves kocka
1 ek tökmag, mogyoró, mandula pehely
2-3 szem aszalt szilva
1 kk mazsola
1 zacskó tejszín
só ? ha szükséges, ízlés szerint
1 csipetnyi ötbors fûszer ? vagy õrölt bors
chili pehely ? vagy chili olaj
Elkészítés:
A tököt meghámozzuk, magjait, szálkáit eltávolítjuk, és a húsát felkockázzuk.
Egy fazékba felteszünk vizet, beledobunk egy zöldség leves kockát, és az apró kockára vágott sütõtököt - annyi víz kell, hogy ellepje-, és puhára fõzzük. Ha kész szûrjük le, és tegyük egy turmixba, tegyünk hozzá a fõzõ vízbõl, és tejszínnel keverjük össze. Ízlés szerint sózzuk ? ha szükséges és borsozzuk.
Ezt követõen egy serpenyõbe, zsiradék nélkül, elõször a magokat, ha kész, tegyük félre, és a mandula pehelyt is pirítsuk meg.
Tálaláskor a sütõtökkrémleves tetejét szórjuk meg pirított magokkal, aszalt szilvával, mazsolával és chili pehellyel, és egy kis olajjal díszítsük.
Jó étvágyat!
Klarissza
Tejszínes sütõtök krémleves/pirított magokkal/aszalt szilvával & chilivel
Hozzávalók:
1 db sütõtök
1 zöldség leves kocka
1 ek tökmag, mogyoró, mandula pehely
2-3 szem aszalt szilva
1 kk mazsola
1 zacskó tejszín
só ? ha szükséges, ízlés szerint
1 csipetnyi ötbors fûszer ? vagy õrölt bors
chili pehely ? vagy chili olaj
Elkészítés:
A tököt meghámozzuk, magjait, szálkáit eltávolítjuk, és a húsát felkockázzuk.
Egy fazékba felteszünk vizet, beledobunk egy zöldség leves kockát, és az apró kockára vágott sütõtököt - annyi víz kell, hogy ellepje-, és puhára fõzzük. Ha kész szûrjük le, és tegyük egy turmixba, tegyünk hozzá a fõzõ vízbõl, és tejszínnel keverjük össze. Ízlés szerint sózzuk ? ha szükséges és borsozzuk.
Ezt követõen egy serpenyõbe, zsiradék nélkül, elõször a magokat, ha kész, tegyük félre, és a mandula pehelyt is pirítsuk meg.
Tálaláskor a sütõtökkrémleves tetejét szórjuk meg pirított magokkal, aszalt szilvával, mazsolával és chili pehellyel, és egy kis olajjal díszítsük.
Jó étvágyat!
Klarissza